Overlevingstips voor roadtrips met baby

Ik was nooit een roadtrip-persoon vóór het ouderschap. Dus voor mij waren roadtrips met baby ondenkbaar. Maar toen mijn schoonvader een paar weken voor Kerstmis plotseling stierf en vluchten x4 ondenkbaar duur waren, deden we de rijden naar Florida. Pas toen realiseerde ik me hoeveel reizen we misten door autorijden in plaats van vliegen uit te sluiten.

Hetzelfde als bij vliegen, hoe jonger de baby, hoe gemakkelijker om mee te reizen (hoe moeilijk dat ook is om te geloven als een beginnende ouder). In een vorig artikel deel ik enkele basis roadtriptips. Maar roadtrips met baby doen komen met hun eigen problemen en overwegingen, meer nog dan peuters en jongere kinderen.

En zoals bij alle aspecten van reizen met een baby, moet je ook rekening houden met eten, slapen, spelen en rondreizen.

Tips en advies voor roadtrips met baby:

Roadtrips met baby: eten

Borstvoeding en flesvoeding

Als de baby nog steeds een uitsluitend vloeibaar dieet volgt, zit u misschien meer op schema om uw tussenstops te plannen. Het is zeker mogelijk om tijdens het bewegen flesvoeding te geven, maar het is geen geweldige gewoonte om eraan te wennen. En nooit (alsjeblieft, nooit) maak uzelf los om te proberen te verzorgen terwijl de auto rijdt.

Wie wil er toch eten terwijl hij vastgebonden in een autostoeltje achterwaarts gericht is? Het plannen van stops om op te staan, de benen te strekken en goed te voeden of te verplegen, zal hoe dan ook voor iedereen een aangenamere reis maken.

Puree & Fingerfood

De foliezakjes zijn handig voor baby’s om zelf te voeden, maar baby’s staan ​​niet bepaald bekend om hun tafelmanieren. Het maakt niet uit wat voor soort smurrie een baby kan maken met een cracker of droge ontbijtgranen. Houd er rekening mee dat het voeden van de baby terwijl hij vastzit in een autostoeltje een echt verstikkingsgevaar is, vooral als de baby nog steeds naar achteren gericht is. Net als bij borstvoeding of flesvoeding, zult u allemaal veel gelukkiger zijn als u accepteert dat stoppen om te eten een onderdeel van uw reis is.

Als je de rotzooi kunt verdragen, zijn de trekjes die in principe in baby’s mondje oplossen waarschijnlijk prima. Maar eten in de auto is waarschijnlijk een gewoonte die je zo lang mogelijk uitstelt.

Wat te vermijden:

Dit is natuurlijk niet mogelijk voor degenen die nog borstvoeding geven of flesvoeding geven, maar zuivel vermijden is een goed idee onderweg, vooral als uw baby vatbaar is voor bewegingsziekte. Soms is de enige manier om dit te weten uw eerste reis en uw eerste keer bedekt met braaksel op basis van zuivel. Bewaar de yoghurt en kaas als een traktatie bij aankomst, als je in staat bent om dat te doen.

Alles met een groot verstikkingsgevaar kan ook het beste worden vermeden. Eten in een rijdende auto is riskant genoeg, laat staan ​​het toevoegen van hotdogs of ongesneden druiven aan de mix.

Roadtrips met baby: slapen

Als je baby goed slaapt in een rijdende auto, dan klinkt dat toch ideaal? Maar denk eens aan een rit van enkele uren gedurende de dag waarbij de baby als een lamp buiten is. Wat gebeurt er bij het slapengaan? Ik heb ‘horror’-verhalen gehoord waarin de baby de hele dag in de auto sliep en de hele nacht in het hotel bleef. Niet bepaald de beste start van je reis

’s Nachts rijden

Een ideale oplossing, afhankelijk van hoe lang u rijdt, is om ’s nachts te rijden. We deden dit voor onze rit naar Florida en het was echt een geweldige manier om de kinderen aan hun routines te houden en de impact van autoreizen op uw vrije tijd te minimaliseren. In een perfecte wereld doet een van jullie ’s middags een dutje terwijl de ander zich voorbereidt op de reis, de auto inpakt, enz. Ga zoals gewoonlijk door je avondroutine, met diner, bad en pyjama. Dan, in plaats van in de wieg te worden geklapt, stop je ze in hun autostoeltje en daar ga je.

Bestuurder #1 is de persoon die een dutje heeft gedaan. Nadat hij is vertrokken, doet bestuurder # 2 een dutje (of probeert) op de passagiersstoel. Chauffeur #1 rijdt totdat ze te moe zijn om verder te gaan. Dan neemt Driver #2 het over. Herhaal indien nodig. Dit werkt alleen als jullie allebei belofte om te stoppen en een kamer voor de nacht te krijgen als je gewoon te moe bent om verder te gaan.

We zijn erin geslaagd dit voor onze eerste roadtrip en het werkte goed. De eerste dag van een reis is sowieso meestal een afschrijving, dus maak geen (of veel) plannen.

Vasthouden aan routines

Als uw schijf dat niet is te lang, probeer het misschien in het slaapschema van de baby te verwerken, vooral als ze goede slapers zijn in de auto. Je kunt in ieder geval de gevreesde slapende baby-transfer vermijden en als het dutje een beetje lang of een beetje kort is, kun je een drukke avond goedmaken.

Roadtrips met baby: spelen

Kun je je voorstellen hoe saai en eenzaam het urenlang op de achterbank zou zijn, vooral nu baby’s achterwaarts gericht zijn tot de leeftijd van twee jaar? Ja, slapen is de ideale situatie, maar wat als dat niet zo is en wat als dat niet het geval is?

Denk erover na om om de beurt met de baby op de achterbank te zitten om ze gezelschap te houden. Je kunt liedjes zingen en verhalen vertellen en het kan je ook gewoon opvrolijken tijdens een lange rit.

Het leuke van autorijden met een jonge baby is dat je je zo goed als bij je eigen muziek kunt houden, en podcasts en audioboeken kunnen ook je favoriete onderwerpen zijn.

Reisspeelgoed voor baby’s?

Als een baby nog erg jong is en veel tijd achterwaarts in de auto doorbrengt, wil je misschien iets te stimulerends vermijden. Er zijn houders voor iPads en schermen voor achteruitkijkers, maar pas op voor wagenziekte. Zachte boeken en fidgetspeelgoed zijn goed om de tijd te doden.

Hoewel roadtrips met baby zeker hun uitdagingen hebben, kun je op deze jongere leeftijd reisspeelgoed tot een minimum beperken.

Roadtrips met baby: reizen

Een bonus van een roadtrip is dat je je auto al bij je hebt. U hoeft zich dus niet bezig te houden met autoverhuur of het gebruik van taxi’s of openbaar vervoer (meestal). Baby is veilig vastgebonden in het autostoeltje waar ze (hopelijk) comfortabel in en in zitten, en er is minder bezorgdheid over het hebben van een gigantische baby paklijst wanneer je je auto als een gigantische koffer kunt gebruiken.

Autostoelen en accessoires

Tegen de tijd dat je op reis gaat, heb je hopelijk alle veiligheidsproblemen van het autostoeltje opgelost en heb je een autostoeltje gevonden dat veilig en comfortabel is voor je baby. Nu het de wet is voor baby’s om achterwaarts te kijken tot de leeftijd van twee, wil je een stoel hebben die lang meegaat.

Zorg ervoor dat het autostoeltje dat je kiest een hoes heeft die wasbaar is (maar volg die wasinstructies zorgvuldig op, want onjuist wassen kan de veiligheid van het stoeltje aantasten). Bevestig niets aan het autostoeltje en plaats geen bundelzak of hoes tussen je baby en het stoeltje zelf. En plaats geen kussen of voering onder de stoel waar deze op de stoel van uw auto rust. Deze hebben allemaal invloed op de veiligheid en installatie van uw autostoeltje.

Zich verplaatsen tijdens uw pitstops…

Als uw baby nog in de “emmer” voor baby’s zit (zoals we ze noemden), kan hij genieten van een pauze en een ritje in een “grote kinderwagen” in plaats van hem in zijn stoel te houden en een Snap N Go (of iets dergelijks) te gebruiken. ). Breng wat dan ook mee autostoeltje of kinderwagen alternatief je wilt en weet dat die baby net zoveel zal genieten van de pauze uit de auto als jij.

Roadtrips met baby: algemeen advies

Weet dat dit soort reizen niet gemaakt kunnen worden met een betrouwbaar gevoel voor snelheid. Ken uzelf… Raakt u gefrustreerd als u door een luieruitslag of reisziekte eerder moet stoppen dan gepland? Staat u onder druk om op een bepaald tijdstip aan te komen en kunt u gemakkelijk uit het schema worden gegooid?

Een roadtrip met een baby vereist dat je letterlijk met de stroom meegaat. Het gebruik van een betrouwbare GPS- of routebeschrijving-app (we houden van Waze!) kan je misschien helpen om een ​​idee te krijgen van het verkeer en de beste route, maar een baby volgt altijd zijn eigen (vaak onvoorspelbare) mandaat. Verwacht het onverwachte (beide goed en slecht) en je roadtrip met baby zal een geweldige manier zijn om samen de wereld te zien.

Baby zal reizen is deelnemer aan de Amazon Services LLC Associates/Influencer-programma. Als u een aankoop doet via deze site, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Klik hier om onze Amazon Store te bekijken.

Zie ook:

Hoofdfoto door Kampus-productie van Pexels

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Laat een reactie achter

Angelmakers.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart